Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Not worth your time, really.

  • Thursday, June 30, 2011
  • Labels: ,
  • UBB final exam's in July. Then in August, semester break. This means... I gotta wrap up my research A.S.A.P. Plus, internship report lg kena consider. Everything has to be completed within the month of July. So that when it is finally August, I can go wherever I want without my mind constantly thinking about my dissertation and LI report. Phnom penh, Siem Rep.. wait for me. Hopefully everything goes as planned.(fingers crossed).

    Life here in Battambang, Cambodia.. so far so good. Makan masak sendiri. If rajin sgt bley la ke pekan go to the one and only kedai 'muslim food' that I know of. Most of the time, I keep my mouth shut. Unless ada org yg mampu and faham percakapan aku to have a decent conversation. Anjing yg dulu garang sgt skang dah friendly. da kenal bau kot. Sometimes dtg n cakar pintu bilik..asking 4 food, I guess. Bila da frenly camtu, nampak cute la plak si Lulu. but sry, Lulu, I can't touch u.. more or less, 1 month had passed. The things going on in Msia, aku jz dpt tau thru the web. sometimes on FB. well, most of the time it is FB lah. coz on FB people are always making such a big fuss over anything possible, in an interesting way, of course.! Stuff like Msian govt block file sharing websites.. Anonymous.. Bersih.. benda cam tu lah. 

    Ade gak perkara2 yg wat aku sedih happen. Kucen2 ku mati. dek kerana anjing durjana. My cousin is diagnosed with sumthin. N other stuff. bala, bala. Sabar~ BTT plz..? ok. Sometimes aku g jln sorang2. Saje. Clear up my mind a lil'. Like b4, g pekan at night.. n berkenalan dgn couple dari England tuh. gud experience. Recently lak jalan2 pusing2 UBB.. layan MP3. Itu ok agi coz  siang. A few nights ago, aku jln2 sorang gak lam UBB. Then I bought a can of Sting and stood by the roadside, watching the cars passed me by. haha.. siyes cam org x bape btul. Maybe I am in the phase 'menghitung hari' kot. It's not that I'm not enjoying my stay here..no,no,no. Maybe I am 20% homesick. Nahh, lets just call it "Msia-sick" coz it's not just home that I miss. erm, even tade kaitan..nk cite gak. Balik Msia t, photography will have to take the back seat 4 a while. Got other stuff I need to channel my time and money to. 

    I rarely blog this way (well, except for the entries related to my accident earlier this year). I mean blogging in such a manner where a blog and a diary has no difference whatsoever. . Contributing factor? No one to talk to kat sini, I guess.? Heck, it's the 30th of June. First half of 2011. Then 2012. New year. What's in store 4 me? -waiting with high anticipation-

    ~~iklan2~~

    gambo bdak2 yg jd 'guide' kami time d banon temple.

    ranjani n miss phally

    amacam? ade bran mkn x? blalang.

    ini lak lipas.

    sergeant keroro dan rakan2.hehe.. katak lah.

    lecturer UBB ni, miss phally.



    Not true.

  • Saturday, June 25, 2011
  • Labels:
  • I can see you peeping from behind the complex layers of websites, proxies and html's.
    If you are trying to discern the authenticity of the issue at hand..
    I will only say this.
    As a mere mortal, I do not know what the future has in store for me.
    God Almighty has plans for each one of us.

    So I guess what I am trying to say is..
    Regarding that issue you're concerned about..
    No. It is not true. 
    For now, at least.

    Blimey, Harry~!

  • Thursday, June 16, 2011
  • Labels: ,
  • As I stood in the park by the riverside, taking long shutter photos of the area, a man with a dslr in his hand walked towards me and sat down. He took pictures of the kids training taekwondo there. He took pictures of the moon. I wanted to ask him about his lens but hesitated. I was afraid that we won’t be able to understand each other. Then I remembered, networking is also one of the reasons I got into photography. I manned up and initiated a conversation.

    From that point on, we started to chat. He was from England. 22 years old. He was travelling with his girlfriend. Later he introduced me to his girlfriend. By then, I remembered that all the while, I haven’t properly introduced myself to the man(where were my manners??). LOL. After a proper introduction, we continued our friendly chat. We talked about a lot of things. Photography, studies, tourism, England, Malaysia, the English language, Harry Potter, etc.. Believe it or not, we even talked about Manchester United. When we were kids, we were told to never talk to strangers. As we grow older, sometimes such advice can be overlooked. Well, it depends on the situation, really. =) There we were.  Total strangers..but we had something in common. We are foreigners to the land of Cambodia.  Matt and Katie, it was nice knowing you guys. =P

    Buat yang selama ni tanya cane nak improve BI, jujur dari dulu smpai sekarang aku sendiri pun x pasti apa jwpannya. Laen org laen caranya. Aku pun x reti mana BI ni. Tapi satu yg aku pasti, kalau kita x amalkan, kita xkan improve.

    _________________________________________________________________

    Adela gmbo ckit2..ngah maleh ni gmbo pn standard tiga2 sekupang je.





    matt and katie.


    "anonymous"-hangat diperkatakan

  • Wednesday, June 15, 2011
  • Labels:






  • Anonymous, kumpulan hacker yang telah mengancam untuk menyerang portal Kerajaan Malaysia, baru saja mengumumkan alasannya. 
    Menurut kenyataan dalam halaman pastebin, kumpulan tersebut bertindak terhadap apa yang mereka dakwa sebagai tindakan penapisan oleh Kerajaan Malaysia, dan juga kerana tindakan baru-baru ini yang menyekat laman-laman Filesharing, seperti Pirate Bay, di Malaysia. 
    Anonymous juga menuduh Kerajaan kita menapis filem dan rancangan televisyen, dan menyekat internet, yang dikatakan merupakan hak dasar manusia. 
    "Kami takut jika anda membuat keputusan lebih lanjut untuk menyekat kebebasan manusia, kami wajib bertindak cepat dan tidak akan berbelas kasihan," kata kumpulan itu dalam kenyataan pada hari selasa. 
    Mesej ini juga diupload di YouTube. (kat atas nu)
    Anonymous akan melancarkan serangan pada 07:30 GMT  (Khamis waktu 03:30 Malaysia) Rabu dan telah menamakannya "Operasi Malaysia." Diposting ini terdapat ugutan tersebut dalam bentuk grafik.
    Sementara itu, laman berita online Epoch Times melaporkan bahawa Anonymous memilih negara sasaran berdasarkan input dari pengguna di negara-negara terbabit.
    Namun, laporan itu berkata, kumpulan hacker itu telah menolak kemungkinan adanya ahli Anonymous di Malaysia. 


    Dalam wawancara eksklusif dengan Epoch Times, Anonymous mengatakan mereka mengharapkan Kerajaan Malaysia untuk "tidak senang" dengan serangan yang akan datang. 

    Sumber: sini.
    Olah semula dan alih bahasa: King Abraham.
    _______________________________________________________________
    What do you think?  Di sebalik setiap tindakan ada tujuannya. Adakah benar serangan tersebut akan dilaksanakan? Sama2 kita tunggu dan lihat. Keep an open mind and try to see both sides of the coin. The truth is out there.
    ~dgr2nye website tourism di sabah da kena hack? Wallahualam~
      

    entry emo pertama

  • Tuesday, June 14, 2011
  • Labels:
  • 2nyte I was like...



    Then I was like...


    me no like wat u did la lenglui.

    Kemaruk

  • Labels:
  • Recently, dok mmpi berade d epot. Hehe.. bnda camneh xley kawal. But sometimes mungkin ianya adalah sign dari ati. Erk, adekah mmpi introducing a girl 2 my parents tergolong dalam kes yg same? hehe..macam2. Ok, I admit, I miss Malaysia. rindu traffic jam. rindu ride/drive pd kelajuan 60km/j dan ke atas. I miss being able 2 buy any type of food yg berkenan d ati. rindu pasar mlm. dan segala bagai yg berkaitan.

    Ntah2 blik mesia t, trus letak beg2 kat umah, n kua g men basketball. Ride my GT ke sana ke mari. no lah, I doubt it. Coz time 2 bulan posa n dekat nk rayer da. But if ada masa la nti.. I wanna go out jenjalan sengsorang pusing KL utk amik gmbar. from KL sentral, g central market, pastu g pudu, g TAR, then ke mana2 kaki melangkah. Jln kaki baru layan. 

    Kasut VANS. jeans. Kemeja street. Earphone d tlinga, layan mp3 max volume. canon 1000D lam tgn. beg crumpler d bahuku. a date wud be great. but ade ke yg gila2 camtu?
    =)

    I love possibilities. Coz thx to a thing called 'possibility', life is full of surprizes.

    gmbar sekadar hiasan. sumber: cni


    I speak in riddles.

  • Saturday, June 11, 2011
  • Labels:
  • kenapa matahari dan bulan tak muncul sekali? kerana matahari tahu bulan dimiliki bintang2..


    Dats why the sun suka muncul sorang2 dia. Coz dia tau bintang2 ader to accompany the moon. And the sun knows yg die and the moon aren't meant 2 b 2gether. Even though the sun and the moon x muncul sesamer, tp sinaran dari the sun lah yg watkan the moon shines brightly at night.

    =)

    Pak cik menang moto.

  • Labels:
  • sesungguhnya kebosanan melanda jiwaku nan lara. tup tap tup tap, baru sebulan. but ok la. research pn bknnya abis g. still on going. standard skola pn standard skola la.. coz i believe dat "when life gives you lemon, make a lemonade". InsyaAllah.

    oh yeah,speaking of kebosanan..ye la.mlm ni bkn ade sape on9 kat FB pn.smua pakat tgk bola.kelantan vs ganu. gomo kelate gomo(yea, aku fan kelate secara tidak langsung dek kerana aku undergrad d UMK). dihidangkan pulak oleh dak2 skola lama aku dgn gambo2 kawen kan..smua pakat kawen blaka..cpat gak jodoh dorang ek?gud,gud..smoga berbahagia hgga ke anak cucu. gado2 tu setel elok2. jgn bawak cerai plak, coz cerai berai ni even perkara yg boleh, tp Allah benci..erm,not the point of the story.. kali ni jz nk cite..sebab sgt bosan..maen teka teki dgn group d FB. group nama "Mai nak boh penampaq sedaih". Die tanye, ape yg lg besor dari ikan paus goreng celup tepung? so aku jwb "kuali utk grg dia". Pendekkan cita, aku menang. Tu je.

    Oh man.. skang ku sgt la easily distracted.. apakah?apakah?? haha.

    buat kamu,sahabat. bacalah ye?

  • Wednesday, June 8, 2011
  • Labels:
  • my fren,

    mungkin ade sumthin u wanna tell me about. im sry i had 2 do wat i did mlm td. u noe me well enuff la knapa i did it.kan? come on la. 4 tahun kan? msti da tau d sebalik everything i do, ada sebab yg kukuh kan.. i hope ure not offended in any way..

    im happy dat ure happy,tho.. i truly am..if btul la ade anything urgent,u can email me ok? tp make sure betul2 urgent la ek.tanak la email utk kate 'x pasti itu ke ini ke' camtu ek? just kidding lah. jgn mrh tau.hehe..my email yg aktif ade kat info,kat fb  is energize88@yahoo.com. sry ek sal smlm.. i'd rather be happy knowing ure happy, takat 2 je la. tanak r u rub it in my face kan,,?hehe..
    =P

    again, i hope there's no hard feelings kay? kate kawan~ so sbb kite kwn..dgn ini, saya, King Abraham, memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan yg telah dlakukan spjg perkenalan kita,samada disedari mahupun tidak, n mohon dihalalkan makan minum, secara sedar mahupun tidak.. if x kwn tara mana pn, kita tetap bersaudara..

    n pls jgn isau ttg wat i owe u. i'll give it back once da smpai mesia ye?

    n sedikit perkongsian ye..

    Dari Abu Hurairah Radhiyallahu’anhu berkata:
    “Rasulullah Shallallahu alaihi wassalam bersabda: “Janganlah kalian memutuskan hubungan, janganlah kalian saling bermusuh-musuhan, janganlah kalian mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah kalian menjual (membeli) sesuatu jika telah ada perjanjian (tawar-menawar) jual beli dengan orang lain. Dan hendaklah kalian menjadi hamba Allah yang bersaudara.”




    Assalamualaikum warahmatullah, ya sodiqoti.

    i am no hot shot. im just me.

  • Sunday, June 5, 2011
  • Labels:
  • i respect others. i try my best not to offend anybody in any way possible. friendly as i may seem, there is a certain something, from my perspective.. that is of the highest importance. its called boundaries. things like 21 questions creeps me out. i like 2 let things run their course. wanna know somebody? take it slow. do not get personal too soon. get 2 know each other better over coffee perhaps? i am no hot shot. i know that. its just,, from my P.O.V, friendship is the foundation of a relationship. from being friends, our true selves come to the surface instead of phony, made-up identities of ourselves. But yeah, to each,his own. We might have different opinions about it. your approach to such matter might differ to mine. i respect that. if its too time consuming, that's okay. maybe its just not meant 2 be. again, i am no hot shot. im just..me.

    =)

    jenjalan cari pasal



    Maka nak dijadikan ceritera...keluarlah aku bersama ranjani ke pekan battambang. Niat di hati ingin berjalan2, dek kerana teramatlah bosan. Dua motor dinaiki, 5000 riel dibayar. Singgahlah kami ke kedai ini.. pizza apelah namenya.. Dan diorderlah ranjani akan aiskrim, x lupa juga garlic bread. Ini disebabkan kemahalan harga pizza d sini. Tanpa diundang, hujan pun turun dgn lebatnya. Bila berhentilah sudah sang hujan, perjalanan kami dteruskan pula utk mmbeli ration. chilli tuna dan roti crackers jadi habuan. Not 2 forget snickers sebatang.


    Setel-lah sudah membeli barangan, berjalan pula ke tepi sungai. Disaksikan tempatnya spt pasar mlm, dgn kedainya jarang2. Rezeki utk pendatang agaknya, di sana juga sempat dilihat tarian poco2 dari org tempatan. Pabila bosan,smuanya layan. Maka berjalanlah kami balik ke UBB. Tidak semena2 kami pn berenti d kedai tahpename ni. Dek kerana keunikannya maka aku tertarik ati utk ke sini. Gaya kedai ala2 santai. Dinding dari buluh, dan duduk atas lantai. cukuplah santai. Apetah lg andai bersama teman2 akrab. Dan mungkin adinda nan sorang. wakaka. Ana muslim. Makanan di sini bkanlah utkku. Dan sperti lazimnya, air Sting jugalah dipesan. Sambil menemani ranjani makan, bersembanglah kami itu dan ini. Topiknya merangkumi How I Met Your Mother,Malaysia,UMK,dan SBS serta SBT. hehe.
    Usailah sudah smua yg patut, tibalah masa mengundur diri.
    Ke UBB kami tujui, dgn berjalan kaki.



    P/S= Kerinduan terhadap tanah air mula terasa. Laksa sarawak. Kepci. Pizza hut. Secret recipe. Wendy's. Mc'D. Sate. Nasi kerabu. Ulam. Sambal belacan. hehe...~

    pasar mlm pgkln chepa

  • Friday, June 3, 2011
  • Labels:

  • This picture was taken ages ago. B4 semester praktikal.
    Mak aii..nasi kerabu tuh.. wahahaha..bertahan.bertahan..

    Kan ku tggu hikmah itu.
    uhuu..