Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

panjat2,daki2,cramp!

  • Wednesday, September 28, 2011










  • lame dah balik malaysia..tp xde lak entry sal kepulangan ke tanah air. argh..bz,bz. aku bz enjoy life in malaysia..hehe..so pedulikanlah nk wat entry sal balik msia,trus direct kpd life d Uni. New sem, new faces, new subjects, same old crappy things to deal with.haha..

    Raya dah sudah, register new sem pun udah, so beraktiviti la plak. no nid ckap byk, this time follow ekspedisi ke gunung angsi. Bace review kate x mencabar sgt n all that. tp tobat aku x caye. Poyo benor le if kite nk caye org kate x mncabar sedangkan x test sendiri.

    Actually bley la tahan mencabarnye. part mencabarnye after checkpoint/last water source..coz byk sgt mendaki vertical therefore melawan graviti most of the time. stopped along the way more than 6 times coz muscle cramp. but sampai gak ke puncak, alhamdulillah..Jenuh psycho diri sendiri nk smpai atas tuh. Kaki sakit2 pn push jgak. Mujur le sampai.
    bla3x.
    bla2x.

    The end.

    Inhale and Exhale.

  • Friday, September 9, 2011
  • Labels:
  • Sabda Rasulullah Saw.:
    "Wanita yang paling agung kebarakahannya, adalah yang paling ringan
    maharnya." (HR Ahmad, Al-Hakim, Al-Baihaqi dengan sanad yang shahih).

    Rasulullah juga mengingatkan,"Seorang wanita yang penuh barakah dan mendapat anugerah Allah adalah yang maharnya murah, mudah menikahinya, dan akhlaknya baik.
    Namun sebaliknya,wanita yang celaka adalah yang mahal maharnya, sulit menikahinya, dan buruk akhlaknya."


    Tq, Ciffi Faizal.



    Wallahualam.

    Emo-diots

  • Thursday, September 8, 2011
  • Labels:
  • Lately...lately la sgt..? 
    Well, ever since the end of last year.. kemunculan sorang demi sorang emo-diots kat FB dah aku peratikan..
    Maki sana, maki sini... carut sana, carut sini..kdg dlm 1 jam bleh produce smpai 5-6 posts..
    very de produktive lah org kata.

    To tell u the truth, aku dulu pun emo-diot jgak. Yup. Sue me! But aku sentiasa limitkan ke-emo-an aku pd kata2 pedih terhadap mereka yg berkenaan, without the use of foul language. Jiwa muda tp akai ada. tarak hal..pape pon, aku da stop jadi emo-diot a long time ago. Mujur la timbul kesedaran. 
    So anyway, I understand la kan y emo-diots behave the way they do. Merasakan FB sbagai hak peribadi pengguna yg berpegang kpd kebebasan bersuara, lantak la an if nk carut-maki kat FB. kan? kan? Lantak la if nak bergado dgn org lam FB. kan? kan?

    Yeah, right. As in,,,being sarcastic.

    If korang x kisah di-cop sbg insan bermasalah....
    If korang x kisah ada pihak yg kurang senang dgn diri korang....
    If korang x kisah buatkan hidup org laen gloomy dgn ke-emo-an korang...

    Saya, King Abraham, dgn ini mengangkat kedua2 ibu jari dan menghalakannya kepada anda, tanda "chaiyok, dan majulah emo-diots utk negara".

    Haha, seriously, guys... Take ur rants elsewhere,okay? Cube bygkan...... hari yg indah..the sun is shining brightly..burung berkicauan..tibe2 bertukar mendung, guruh berdentum...
    haa,,camtulah jadiknyer bila post2 emo korang 'menghiasi' homepage FB aku.
    Learn n apply self control, please. I'm not saying this for my sake, but for yours.
    Jaga imej diri korang..
    It's not too late.
    Ada masa lagi.
    Change for the better.. I know u can do it.
    Remember, self control.
    Break out of the emo-diotic chain.!


    *sigh*
    mungkin mereka ini dahagakan perhatian dan kasih sayang.


    was i being too harsh?
    uhuhuhuhu~~~
    please forgive me.
    Tough love, orang kate.


    * The writing above is based on the writer's personal experience and has no relations whatsoever to neither those who are living nor those who are dead. No emo-diot was hurt in the making of this writing. Any similarities are merely a coincidence*

    Awek sexy gila.

  • Saturday, September 3, 2011
  • Labels:

  • 
    
    F#m
    You made a mess of things
    D
    My what a mess you’ve made
      A
    I hate the way you make me feel
      C#
    I hate the way you make me
       F#m
    In your world it’s cold outside
    D                E
    So button up and open wide
      A                F#m
    I hate the way you make me
         C#
    feel sick sick sick
    
    
    ___________________________________
    
    
     meh pakat main lagu ni meh.
    dgn penuh perasaan ye, kawan2.?
    orait.
    
    HEH!